čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #19: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Je úterý a s s ním další roztomilí mazlíci hledající nový a láskyplný domov u hodného páníčka. Co vy na to?

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: ul. Jeremenkova, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Čertík

Čertík je tříměsíční supehravé a mazlivé kotě. Už při příchodu vítá hlasitým mňoukáním a dožaduje se pozornosti. Na zádech měl při nálezu několik ranek, pravděpodobně od pokousání psem, takže je má teď vystříhaná.

Gucci

Obřík Gucci je desetiletý kocour rasy mainská mývalí, který se našel v květnu u Svésedlic v hrozně zbědovaném stavu. Ujala se jej moc hodná rodina, která mu zaplatila veškerou veterinární péči, usilovně hledala jeho původního páníčka a byla rozhodnutá, že pokud se nenajde, tak si jej nechá. Podstoupil kromě běžného léčení veškerá vyšetření na kočičí nemoci, parazity a v neposlední řadě kastraci spojenou s plastikou pravého spodního víčka (měl vtočené spodní řasy, které mu dráždily oko a způsobovaly zánět, dle paní doktorky to měl již delší dobu). Přes veškerou bolest a omezení, byl trpělivý, nechal se ošetřovat a vše oplácel mazlením a přívětivostí. Gucci je velmi přítulný, komunikativní, trpělivý a vděčný, nicméně si začal dělat nároky na teritorium a byl agresivní na hafana a domácí kočičky, které se začaly bát chodit domů. Z tohoto důvodu se tento obr, po pečlivém uvážení rodiny, která mu zachránila život, nakonec dostal do depozita. Čeká na nový domov, kde bude sám, bez přítomnosti jiných zvířat (zejména koček), s někým, kdo ho bude třeba při televizi drbat za ouškem, na bříšku nebo ho česat a on bude vrnět, povalovat se a předávat tu nezaměnitelnou kočičí energii klidu a pohody.

Heda

Heduška je jedna ze tří koček, které bydlely v domečku se zahrádkou, měly spoustu kamarádů a skvělý kočičí život. Ten skončil, když jejich majitel zemřel, dům zůstal prázdný. Kočičky tak zůstaly samy. Nějakou dobu je krmila hodná paní, která bydlela ve vedlejším domě, ale poté se musela i ona vystěhovat. Kočičky však stále chodila aspoň krmit. Časem se však do domu nastěhovalo několik „nepřizpůsobivých" občanů, kteří kočičkám usilovali o život a zakázali paní za kočičkami chodit. Nakonec se podařilo dohodnout s majitelkou domu, která nás pustila dovnitř a dovolila všechny kočičky odchytit.  Heduš je už mazlivá, velice milá kočička, která hledá nový domov, ve kterém už se nikdy nebude bát a o svůj život doslova „bojovat".

 

Útulek pro psy LOZ ČR Olomouc

Kontakt:

Adresa: Tř.Míru(areál letiště), 779 00, Olomouc-Neředín
Tel.: 585 418 484
Web: www.olomouckyutulek.cz
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Žilka

Žala

Žilka a Žala jsou šestitýdenní koťata, která čekájí na nový milující domov.

Luck

Luck je pes plemene slovenský čuvač. Kvůli své minulosti, kterou měl velmi krušnou, teď hledá trpělivého a hodného pánečka.

Čtěte více:

Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.