čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Kultura

Arcibiskupský palác otevřel své brány, nabízí čtyři výstavy

Arcibiskupský palác v Olomouci bude během roku 2023 hostit čtyři výstavy. První z nich se zaměří na nezákonnou internaci arcibiskupa Josefa Karla Matochy a bude otevřena 1. dubna 2023.

Najdi svůj hit: Prestižní soutěž Objev roku Radia Haná hledá nové Radečky v 6. ročníku

Radio Haná pořádá talentovou soutěž pro mladé hudebníky a kapely v kategoriích pop, rock a electro s celkovou hodnotou ceny 500 000 Kč včetně víkendu v nahrávacím studiu a šanci vystoupit na prestižním festivalu.

Do Brna se vrátí pamětní deska bojovného kněze, kterou sundali komunisté

Po více než sedmdesáti letech se na Šilingrovo náměstí vrátí pamětní deska muže, podle kterého nese veřejné prostranství v centru Brna jméno.

Prostějov vyhrál krajské kolo Památky roku 2022

Soutěžní projekt v kategorii nad 2 mil. Kč bez DPH, který získal ocenění, byla rekonstrukce vstupní brány městského hřbitova, přilehlých zdí, domu správce hřbitova a zvonice.

Výstavu For Model navšítívilo na olomoucké Flóře přes 16 tisíc lidí

Podařilo se pořadatelům letošního 21. ročníku interaktivní výstavy For Model překonat historický rekord v návštěvnosti. Na Výstaviště Flora Olomouc přišlo v rozmezí 17. až 19. března 2023 více než 16 tisíc lidí.

Prostějov otevírá pamětihodnosti v rámci akce Brány památek dokořán

V letošním roce se město Prostějov připojilo k akci Otevřené brány, která umožňuje návštěvníkům prohlédnout si různé památky a historické budovy.

Olomoucí opět zazní verše Bible na začátku dubna. Číst písmo může kdokoli

Projekt Paschalia Olomucensia pořádá již jedenáct let 24 hodinové čtení Bible v kapli sv. Jeronýma na olomoucké radnici. Letos se bude číst od pondělí 3. dubna od 17:00 do úterý 4. dubna 17:00.

Do Červeného kostela se můžete podívat již v květnu

Olomoucký kraj rekonstruoval kostel, který dříve sloužil jako sklad knih. Po dokončení rekonstrukce bude kostel opět přístupný veřejnosti a bude sloužit jako kulturní stánek pro koncerty, přednášky a další akce.

AFO uvede snímky oscarových nominací. AFO začne na konci dubna

AFO představuje 52 snímků v Mezinárodní a Československé soutěži a klání krátkých filmů. Témata filmů zahrnují oblasti jako astronomie, etologie, dějiny umění, ekonomie a umělá inteligence.

Milovníci Francie! V Olomouci začal týden francouzské kultury

V Olomouci probíhá Festival Bonjour, podporující francouzský jazyk a kulturu. Nabídne 24 akcí, včetně literárních večerů, koncertů, divadelních představení, filmových projekcí, workshopů, procházek městem a degustace francouzské kuchyně.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.