sobota 20. dubna 2024 Marcela

Kultura

V Pevnosti poznání si můžete nechat vyšetřit znaménka či změřit cukr. Univerzita Palackého připravila Veletrh zdraví

Přijďte na dvoudenní Veletrh zdraví v Olomouci a získejte nové informace o zdraví těla i duše. Nabídka zahrnuje měření tuků a cukrů v těle, přednášky o lidském mozku, technologiích pro sportovce a sekci o léčebných účincích konopí.

Nehlaďte na dovolených outloně, zabijete je!

Fotografování s divokými zvířaty na exotických cestách může být nevinnou zábavou, ale turisté často nevědomky podporují nelegální obchod s ohroženými druhy. Kampaň "I Am Not Your Toy!" odhaluje temné pozadí tohoto byznysu.

V Olomoucké zoo se narodili oryxové

středa, 8. března 2023, 19:17OlomouckoKultura

V Olomoucké zoo se narodili oryxové

Olomoucká zoo úspěšně chová jihoafrické oryxy. Několik z nich bylo dovezeno z Namibie v 70. letech a staly se základem stáda. Nedávno se narodilo několik mláďat.

Příležitost k setkání osob, které jsou v pomáhajících profesích přinese konference Prameny dialogu

OUSHI na UP v Olomouci pořádá s Narativ a Zahrada 2000 mezinárodní konferenci "Prameny dialogu" od 17. do 20. května 2023, která se zaměří na dialogickou praxi. Účastníci se setkají s odborníky z celého světa a registrace je již nyní možná.

Do Olomouce v červnu přijede Cirk La Putyka

pondělí, 6. března 2023, 18:06Kultura

Do Olomouce v červnu přijede Cirk La Putyka

Divadlo na cucky v Olomouci pokračuje v tradici novocirkusových přehlídek na začátku léta i po pandemii. Na akci se představí renomované soubory jako Cirk La Putyka a Losers Cirque Company.

Moderní technologie talent nahradit neumí. Pro mladé tvůrce ale mohou být vítaným pomocníkem

Nové technologie umožňují upravovat hudbu, ale pro výuku je potřebný osobní kontakt mezi žákem a učitelem. Program Akademie MenART poskytuje mentorství umělců a zdůrazňuje nutnost pevných základů pro rozvoj talentu.

Hlasujte pro nejvýjimečnější kulturní počin. Může to být festival, výstava, obnova památky nebo něco úplně jiného - rozhodnutí je na vás!

Olomoucký kraj se může pochlubit bohatou kulturní nabídkou, kterou mohli lidé navštěvovat během loňského roku. Kraj nyní vyhlašuje soutěž o nejvýjimečnější kulturní počin roku 2022, do které se mohou zapojit všechny zájemci.

Oblíbená interaktivní výstava For Model v březnu opět v Olomouci, přinese několik novinek

Výstaviště Flora Olomouc se opět chystá na třídenní interaktivní výstavu For Model, která se koná od 17. do 19. března. Návštěvníci se mohou těšit na desítky vystavovatelů a sběratelů, kteří představí novinky z různých oblastí.

Známá labuť zpěvná uhynula. Zpěvanka byla v Česku od roku 2006

Labuť zpěvná "Zpěvanka" zemřela 26. 2. 2023 na střední Moravě. Byla první labutí zpěvnou, která zahnízdila v České republice a byla sledována díky nezaměnitelnému žlutému límci s kódem 7R42.

Vědkyně z Přírodovědecké fakulty UP bude v rámci projektu s podporou programu Horizon Europe zkoumat podmínky pro uchování uměleckých děl v Itálii, Norsku a Česku.

Výzkumný projekt Pauly Lucero-Gomez z Univerzity Palackého v Olomouci bude monitorovat vnitřní prostředí ve čtyřech muzejních budovách v Norsku, Itálii a Česku a vyhodnocovat vliv kolísání teploty a relativní vlhkosti na degradaci materiálů děl.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.