čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Politika

POLITICKÁ KORIDA: Jak se líbil zastupitelům letošní ročník jarní Flory? Co říkají na nepopulární průchodky?

Minulý týden proběhla letošní jarní etapa Flory Olomouc na olomouckém výstavišti. Co říkají na úroveň letošní výstavy zastupitelé? Jak hodnotí nepopulární ploty kolem Smetanových sadů a jaké by eventuálně navrhli řešení?

Olomoucký kraj spouští třetí a možná poslední vlnu kotlíkových dotací

Zastupitelé Olomouckého kraje na svém zasedání v pondělí 29. dubna schválili podmínky v pořadí už třetího dotačního programu kotlíkových dotací. V úterý 30. dubna byl program vyhlášen.

Majerová Zahradníková ukončila členství v ODS, zvažuje spolupráci s Václavem Klausem mladším

Olomoucká poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková ukončila na vlastní žádost členství v ODS. Stalo se tak na zasedání místní rady v Olomouci. Poslankyně už v polovině dubna vystoupila z poslaneckého klubu. Olomoučtí občanští demokraté jejím...

POLITICKÁ KORIDA: Jak by zastupitelé řešili otázku bezdomovectví v Olomouci?

Velmi ožehavým tématem jsme se zabývali v aktuální politické koridě – otázkou bezdomovectví. Jak by řešili zástupci zastupitelských klubů tento problém?

O nové podobě olomoucké tržnice se bude diskutovat. Studenti architektury zpracovávají své návrhy

Řadu let na olomoucké tržnici prodává mnoho místních pěstitelů ovoce, zeleninu, květiny a vlastní výrobky. Někteří se tímto prodejem živí desítky let.

Moderní učebny, výtah, dílny nebo nový nábytek, olomoucké školy se dočkají lepšího vybavení

Nové odborné učebny zlepší zázemí tří základních škol v Olomouci. Moderní třídy pro výuku informatiky, přírodovědných, multimediálních i jazykových předmětů, ale třeba i dílen, mají letos vzniknout v ZŠ Heyrovského, ZŠ Gorkého v Pavlovičkách a v...

Občané žádali výstavbu nových chodníků i silnice, radní nechali zpracovat studii území

Přerovské ulice Jarní a Hostýnská vznikly v letech 2009 až 2014 coby nová lokalita rodinného bydlení. K domům byly vybudovány chodníky – ty však nemají další návaznost, zejména pak na ulici Durychovu.

Olomoucký kraj letos podpoří prodej kvalitních regionálních potravin od farmářů

Statisíce korun letos Olomoucký kraj uvolní na propagaci regionálních produktů i na pořádání oblíbených farmářských trhů. Seznam úspěšných žadatelů o dotace schválili na svém posledním jednání krajští radní.

POLITICKÁ KORIDA: Jak zastupitelé hodnotí propagaci města směrem k turistům? Co návštěvníkům doporučují?

Turistická sezóna tohoto roku klepe na dveře, v sobotu 6. dubna se ve městě koná několik akcí k jejímu zahájení. Jak jednotlivé zastupitelské kluby hodnotí prezentaci města směrem k turistům? Která místa by samotní zastupitelé doporučili?

V přírodní rezervaci Království u Grygova bude bezzásahová zóna

V městském lese Království bude bezzásahová zóna. Se zvýšenou ochranou souhlasil správce rezervace - olomoucký krajský úřad.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.