čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Společnost

Ze Svatého Kopečku u Olomouce až na Velehrad nyní vede značená turistická cesta

Klub českých turistů značil pěší poutní trasu ze Svatého Kopečku u Olomouce na Velehrad. Martin Peterka představil stezku krajským zástupcům. Cyrilometodějská stezka nabízí možnost prozkoumat historická a poutní místa na čerstvém vzduchu.

České dráhy loni přepravily a poskytly asistenci více než 7 tisícům cestujícím se zdravotním postižením

České dráhy rozšířily nabídku bezbariérových vlaků a poskytují stále více služeb pro osoby se zdravotním postižením. V roce 2022 přepravily o 43 % více osob se zdravotním postižením než v roce 2021, včetně přepravy do zahraničí.

Darujte svíce pro Ukrajinu. Doneste je na Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji se koná sbírka svíček pro obyvatele a vojáky na Ukrajině, kteří trpí vlivem zimy a výpadků elektřiny. Lidé mohou přinést svíčky do budovy Krajského úřadu v Olomouci a pomoci tak těm, kteří to potřebují.

Energošmejdi mají nový trik. Zneužívají zastropované ceny energií k podpisu smlouvy

Nekalé praktiky šmejdů zneužívajících důvěřivých občanů neberou konce. Takzvaní energošmejdi aktuálně zneužívat zastropované ceny elektřiny a plynu, které používají jako záminku k podpisu často nevýhodných smluv.

V Olomouckém kraji roste počet nezaměstnaných, nejvíce jich je v Jeseníku, nejméně v Prostějově

V lednu se celkový počet nezaměstnaných osob zvýšil na 16 132, počet hlášených volných pracovních míst vzrostl na 7 693 a podíl nezaměstnaných osob vzrostl na 3,8 %.

Analýza činnosti městské policie a stavu veřejného pořádku v roce 2022

Městská policie v Prostějově se stará o základní úkoly v oblasti veřejného pořádku. Podrobné výroční zprávy o výsledcích za rok 2022 budou diskutovány zastupiteli na únorové schůzi.

Univerzitní krev, tváře Palackého, slavnostní mše nebo výroční ples, to vše nabízí Akademický týden Univerzity Palackého

Akademickým týdnem odstartuje Univerzita Palackého i letošní letní semestr, z nabídky akcí si vyberou nejen její studenti a zaměstnanci, ale i široká veřejnost.

Potravinové banky v roce 2022 pomohly o 30 % více

Rok 2022 opět přinesl navýšení obratu potravinových bank, které zaznamenaly stále rostoucí poptávku po potravinové pomoci.

Rodiny si řeknou, co potřebují, a kraj jim v tom bude nápomocen

Olomoucký kraj podporuje rodinnou politiku pomocí projektu Audit familyfriendlycommunity. Projekt umožňuje obyvatelům ovlivňovat rozvoj svých míst bydliště.

Proti podvodům na internetu bojuje Den bezpečnějšího internetu. Víte, jak se chránit online?

Den bezpečnějšího internetu 7.2.2023 se zaměří na prevenci nebezpečí v online světě. V ČR stoupla kyberkriminalita, tudíž je cílem informovat občany a učit správné chování v kyberprostoru.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.