pátek 29. března 2024 Taťána

Zdraví

Ochrana zdraví jako priorita. Honeywell nachystal pro zaměstnance speciální preventivní program

„Cukr 4,6 – norma, kyselina močová 198, taky v pořádku,“ hlásí zdravotnice v hale před vstupem do výrobních prostor firmy Honeywell Aerospace Olomouc.

Vaneska vážila při porodu 395 gramů. Díky zdravotníkům z FN Olomouc má velkou naději na zdravý život

Miminko, které se při narození vešlo do dlaně, je hlavní postavou příběhu, kde se na jazyk dere slovo "zázrak". Holčička Vaneska, která vážila pouze 395 gramů, byla díky komplexní péči zdravotníků Fakultní nemocnice Olomouc zachráněna.

Na největším portále pro aktivní seniory odstartoval nový ročník projektu, který motivuje k pohybu

Mluví a píše se o tom pořád - chůze je nejzdravější pohyb. Snižuje riziko nemocí srdce a cév, je prevencí osteoporózy i cukrovky, zlepšuje kvalitu spánku, posiluje dobrou psychiku.

Nová ambulance praktického lékaře má přes 100 klientů, nabírá další

Ambulance praktického lékaře pro dospělé s komplexní diagnostickou a léčebnou péčí včetně vyšetření a léčby běžných akutních i chronických onemocnění se nachází v rámci struktury Fakultní nemocnice Olomouc.

Lékařská fakulta má nového děkana, stal se jím proděkan Kolář

Milan Kolář - profesor mikrobiologie, přednosta Ústavu mikrobiologie LF UP a Fakultní nemocnice Olomouc, uznávaný lékař a vědec, oblíbený pedagog a kolega - je stále v jednom kole.

Hospice v Olomouckém kraji jsou vytížené. Pro důležitou službu potřebují i finanční pomoc

Služby hospiců v Olomouckém kraji jsou v některých případech až u hranice kapacitních možností, důležitou pomoc v podobě paliativní péče poskytuje například zařízení na Svatém Kopečku u Olomouce či mobilní hospic Nejste sami.

Klientkám fakultní nemocnice olomouc slouží nový moderní mamograf

Oddělení mamární diagnostiky Fakultní nemocnice Olomouc získalo jeden z nejmodernějších mamografů GE Senographe Pristina 3D s umělou inteligencí, který umožňuje digitální zobrazování v 2D i 3D režimu s nižší dávkou záření.

Šternberská nemocnice přeměnila prádelnu na zdravotní zařízení

Olomoucký kraj investoval zhruba 34 milionů korun do rekonstrukce budovy bývalé prádelny ve šternberské nemocnici. Budova bude sloužit novému účelu - provozu magnetické rezonance. První pacienty začne vyšetřovat od dubna.

Deníky pro dlouhodobé pacienty zavedla FNOL

pondělí, 27. března 2023, 00:19Zdraví

Deníky pro dlouhodobé pacienty zavedla FNOL

Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM) Fakultní nemocnice Olomouc chce pomoci pacientům, kteří procházejí nepříjemnou etapou po umělém spánku, pomocí pacientských deníků.

Prostějovská nemocnice má nové Centrum biologické léčby pro pacienty s kožními obtížemi

Pacienti s vážnými kožními problémy mohou nově získat nejmodernější specializovanou péči v prostějovské nemocnici.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.