pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zdraví

Ambulance zdraví online od Fakultní nemocnice. V březnu se naučíte správně dýchat. V dubnu se dozvíte, jak předejít syndromu vyhoření

Dýchání je první a poslední úkon v našem životě. Astma může způsobit vážné potíže s dechem. Jak předejít rozvoji astmatu a jak účinná je léčba? To je tématem prvního dílu seriálu Ambulance AZ.

Fakultní nemocnice má nový bronchoskop, vyšetření plic vidí lékaři ve 3D

Odborníci z Kliniky respiračních chorob a tuberkulózy Univerzitní nemocnice Olomouc jsou první v České republice, kteří používají nejnovější systém elektromagnetické navigační bronchoskopie (ENB).

Univerzita Palackého pořádá konferenci o psychosomatice

Olomoucká psychosomatická konference s podtitulem Stres a adaptace v kontextu psychosomatiky se koná 24. a 25. března 2023 v Uměleckém centru UP v Konviktu v Olomouci. Nabídne odborné přednášky, dílny a příležitost k setkání s lektory a odborníky.

V Pevnosti poznání si můžete nechat vyšetřit znaménka či změřit cukr. Univerzita Palackého připravila Veletrh zdraví

Přijďte na dvoudenní Veletrh zdraví v Olomouci a získejte nové informace o zdraví těla i duše. Nabídka zahrnuje měření tuků a cukrů v těle, přednášky o lidském mozku, technologiích pro sportovce a sekci o léčebných účincích konopí.

Hospic na Svatém Kopečku začal poskytovat i domácí paliativní péči

Od Nového roku začal Hospic na Svatém Kopečku poskytovat zdravotní péči pacientům v jejich domácím prostředí, čímž rozšířil svou nabídku. Tuto novou službu umožnilo převzetí dvou terénních služeb, které dříve poskytovala Charita Olomouc.

Odborníci varují, že alkohol a drogy mohou u dětí nevratně poškodit zdraví

Ročně skončí tisíce dětí a mladých lidí v Česku v nemocničních odděleních kvůli vážné otravě, nejčastěji způsobené léky, drogami nebo alkoholem. Tyto látky mohou způsobit akutní problémy a také trvalá poškození, zejména jater a mozku.

Pracovník Ostrahy Fakultní nemocnice Olomouc bude zápasit za nemocné děti

Martin Švarc z týmu ostrahy FN Olomouc pořádá charitativní zápas v thajském boxu pro neziskovou organizaci Šance Olomouc. Zápas se uskuteční 31. března 2023 v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc a vstupenky lze zakoupit u Martina Švarce.

Olomouc má svoje infekční oddělení, vytvořila ho Fakultní nemocnice

Fakultní nemocnice Olomouc otevřela nové infekční oddělení pro pacienty trpící akutními i chronickými infekčními chorobami. V plánu je rozšíření na kompletní infekční kliniku v novostavbě budovy F.

Program Nestárneme oslaví první výročí setkáním účastníků ve FN Olomouc. Připojit se do programu můžete i vy

Věk obyvatel České republiky roste, ale bohužel se s tím nezvyšuje délka života v dobré kondici. Program Nestárneme Fakultní nemocnice v Olomouci se snaží tuto situaci změnit tím, že pomáhá seniorům zlepšit své zdraví a kvalitu života.

Hasiči kontrolovali dodržování požárních předpisů. Odhalili nedostatky u únikových cest

Hasiči provedli v minulém roce 520 kontrol dodržování požárních předpisů. Zaměřovali se především na nákupní centra a markety. Nejčastěji se nedostatky týkaly neprůchodnosti únikových cest a v sedmi případech museli požárníci udělit pokutu.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.