čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Zdraví

Nový nanomateriál díky olomouckým vědcům odhalí antibiotika ve vodě

Vědci z Českého institutu výzkumu a Univerzity Palackého v Olomouci vyvinuli biosenzor, který dokáže detekovat zbytky antibiotik v potravinách pomocí mobilního telefonu. Biosenzor využívá nanomateriál a metodu "klikací chemie".

Kraj přispěje 7 milionů na domácí paliativní péči

Olomoucký kraj investuje do podpory paliativní péče pomocí dotačních titulů. Hlavní část peněz půjde na domácí paliativní péči a medicínu. Cílem je poskytnout pacientům kvalitní péči v posledních okamžicích života.

FNOL má další vysoce specializovanou péči, nyní pro digestivní endoskopii

II. interní klinika - gastroenterologická a geriatrická Fakultní nemocnice Olomouc získala prestižní ocenění jako jedno z prvních šestnácti pracovišť s statusem Centra vysoce specializované péče pro digestivní endoskopii (CDE) v České republice.

Nový přístroj v prostějovské nemocnici bleskově odhalí infekci. Pacientům může zachránit život

Nový přístroj, který pořídil Prostějov, umí rychle odhalit původce infekce, a zvyšuje tak šanci na přežití pacientů s nejtěžšími stavy. Automatický analyzátor má laboratoř lékařské mikrobiologie, sloužit bude i nemocnicích v Přerově a Šternberku.

Fakultní nemocnice Olomouc obdržela nejmodernější EKG přístroje

Personál Fakultní nemocnice Olomouc může nyní využívat devět nejmodernějších EKG přístrojů české firmy BTL Zdravotnická technika, a.s. k vyšetření pacientů.

Fakultní nemocnice v Olomouci má vlastní ordinaci praktického lékaře, nabírá nové pacienty

Fakultní nemocnice Olomouc, největší zdravotnické zařízení na střední Moravě, se snaží poskytnout co nejkomplexnější služby svým pacientům. Proto 1. února otevřela novou ambulanci praktického lékaře pro dospělé.

Status Centra vysoce specializované spondylochirurgické péče nyní nově přísluší FN Olomouc

Neurochirurgická klinika FNO čelí větší poptávce po pacientech a specializovaných operacích páteře a míchy. Přestože činnost roste, klinika je hrdá na status Centra vysoce specializované spondylochirurgické péče, jednoho z prvních v ČR.

Fakultní nemocnice Olomouc má nově analyzátor mateřského mléka. Kromě něj přibyly i dávkovače kyslíku pro novorozeňata

Mateřské mléko je důležité pro optimální růst a vývoj donošených dětí, ovšem ještě větší je jeho význam u předčasně narozených dětí. Snižuje riziko onemocnění a zlepšuje duševní a fyzický vývoj dítěte.

Nebuď pod tlakem. Nový projekt Fakultní nemocnice Olomouc je nový program pro prevenci zvýšeného krevního tlaku

Hypertenze představuje rizika pro naše zdraví. Program Nebuď pod tlakem pomáhá s prevencí a řešením nesprávných životních návyků.

Fakultní nemocnice mění svoji adresu. Sídlo má na nově vzniklé ulici

Jedinou oficiální adresou, pod kterou se skrýval celý areál Fakultní nemocnice Olomouc, byla doposud I. P. Pavlova 6. To se nyní změnilo.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.