čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Doprava

ČD se chlubí novými cyklopůjčovnami, kola jsou k zapůjčení od začátku dubna

České dráhy oznámily, že základní ceny za půjčení jízdního kola ČD Bike se oproti loňskému roku nemění. Služba bude k dispozici v 68 půjčovnách po celé republice, v provozu dojde k drobným změnám.

Desítky nostalgických vlaků nabídnou zážitek z cesty na dřevěných lavicích s vůní páry

České dráhy nabízejí letos nostalgické jízdy s historickými vozidly včetně parních lokomotiv a dvounápravových vozů s dřevěnými lavicemi. Program se koná v různých koutech ČR a v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka.

ŘSD informuje, že od konce března se dělníci vrátí na dálnici D46 v úseku vedoucím do Prostějova

Od úterý 28. března 2023 plánují stavbaři začít práce na rekonstrukci zbylé (levé) části estakády směrem do Vyškova v Prostějově.

Prostějov odtáhne vozidla, která nemají STK

pátek, 24. března 2023, 18:46Doprava

Prostějov odtáhne vozidla, která nemají STK

Během posledního roku a půl bylo z ulic města odstraněno mnoho vozidel s neplatnou technickou kontrolou a také těch, která byla již zcela znehodnocena a působila jako vraky. Tento proces odstraňování bude nadále pokračovat.

Na Olomoucku jezdí dva nové vlaky RegioPanter. V průběhu roku přibudou další vozy

Olomoucký kraj přidal další čtyři moderní elektrické jednotky RegioPanter ke své flotile. Dva z nich pojedou po nově elektrifikované trati z Olomouce do Šumperka a zbylé dva na trase Olomouc - Prostějov - Nezamyslice.

České dráhy loni přepravily a poskytly asistenci více než 7 tisícům cestujícím se zdravotním postižením

České dráhy rozšířily nabídku bezbariérových vlaků a poskytují stále více služeb pro osoby se zdravotním postižením. V roce 2022 přepravily o 43 % více osob se zdravotním postižením než v roce 2021, včetně přepravy do zahraničí.

Zdemolovaná cesta u cukrovaru si na opravu počká. Litovel by neunesla souběh uzavírek

Už řadu let trápí řidiče na jedné z příjezdových tras do Litovle množství výtluků a defektů na silnici u tamního cukrovaru. Komplexní oprava se i pro letošek odkládá, důvodem jsou stavební práce na dokončení rekonstrukce průtahu městem.

Na opravy silnic dá kraj o více než 100 miliónů korun více než loni

Olomoucký kraj letos uvolní stovky miliónů korun na opravy silnic a mostů druhých a třetích tříd. Díky většímu příspěvku ze Státního fondu dopravní infrastruktury bude moci hejtmanství čerpat až 367 miliónů korun na investice do dopravy.

Policisté kontrolovali rychlost, každý čtvrtý řidič se nedržel předpisů

Policie provedla kontrolu v Olomouckém kraji, při které zkontrolovala 740 vozidel a vyměřila pokuty ve výši 126 tisíc korun. Další kontrola odhalila 20 řidičů pod vlivem alkoholu nebo jiných látek. Kontroly budou pokračovat.

V Seloutkách se chystá výstavba nové cyklostezky

Schůze radních projednala cyklo propojení města Prostějova s obcí Seloutky. Schválili smlouvu o společném postupu zadavatelů pro projektovou dokumentaci cyklistické stezky Seloutky v I. a II. etapě.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.